Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ- Антон Хекимян се срещна с

...
Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ- Антон Хекимян се срещна с
Коментари Харесай

Хекимян обеща 20% увеличение на работещите в транспорта и модернизация на градския транспорт

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ- Антон Хекимян се срещна с Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 225
„ Столицата има изключително значение за всички нас – като организация и живеещи в нея. Разбира се, тук синдикалните членове са в най-голяма бройка - към 40 000 души са в София, и то тези, работещи и живеещи непрекъснато тук. Отношенията сред труда и капитала са от изключително значение за нас ", съобщи при започване на полемиката, президент на КНСБ.

Хекимян отговори на това по какъв начин си показва най-важните послания към синдикалната общественост.

„ Дълго време чаках тази среща. Важно е разговорът да продължи, а още по-важно е, че досега той е бил извънредно добър. И със споразуменията, които са сключвани, и уговорката на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на Фандъкова с всяка една активност. Много от нещата занапред следва да се свършат, доста действия да бъдат финансирани, повдигане на заплати. Направено е доста освен в бранш „ Образование “, само че и за превоза, енергетиката, културата – Столична община си е свършила домашното и е направила извънредно доста. Радвам се, че се виждаме тук. Ние от сложни въпроси не се тормозим. Аз и хората, които ще работим за София, сме доста добре готови. Тук са част от екипа, работил за богатството на града, за това хората да се усещат предпазени “, съобщи Хекимян.

Той показа концепциите, свързани с „ кръвоносната система на общината “ – опазването на здравето, обществените действия, образованието, превоза, енергетиката и културата. „ Знаете нашите хрумвания за всяка една от дейностите – строителството, инфраструктурата; освен пътища, а и обществената инфраструктура. Като жител е значимо хората да са предпазени - хората, отговарящи за здравето ни, за образованието на нашите деца, за превоза ни, за нашето „ топло “, да се усещат добре и сигурни. “

" За бранш „ Култура “ – Следствен отдел към окръжна прокуратура е осигурила 3,4% от бюджета, което на фона на обезпечените 0,4% за цяла България е гигантско “, сподели още Хекимян. „ Имах опцията да се срещна с културните дейци в София. Част от парите отиват за културна инфраструктура и поправки. Ясно обаче желаеме да заявим, че с 20% може да се покачат заплатите на хората в бранша в границите на мандата. Тук концепциите също са доста – с нова сцена на спектакъл „ Възраждане “, довеждане докрай на ремонта на спектакъл „ София “, с нови културни пространства в огромните квартали, особено в „ Младост “ и „ Люлин “ - хората желае това. При срещите ни с жителите и бизнеса те желаят пространства, на които да се събират, където децата да получават качествено обучение. Към това поставям и читалищата – значима инфраструктура в Следствен отдел към окръжна прокуратура. Трябва да се погрижим за читалищата - и за материалната база, и за отбрана обществената им функционалност освен за най-малките, само че и за по-възрастите, които се събират и поддържат връзка там ", сподели още Хекимян.

Относно превоза в столицата, той съобщи: „ Предвиждаме модернизацията на градския превоз да продължи. 270 нови транспортни средства, само че някой би трябвало да ги кара. И там има дефицит, като част от това се дължи и на заплатите. “

„ Говорейки за градския превоз, хубаво е да си напомним, че след Ковид, и когато се подвигнаха цените на газа, и на електричеството, Следствен отдел към окръжна прокуратура беше тази, която се пребори този бранш да бъде дофинансиран – нещо, което не успяхме да получим от държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев. Допълнителни пари, които искаше освен София, само че и други общини, само че не ги получиха, единствено тъй като са от. Тези пари трябваше да бъдат гласувани от Народно събрание, да се получат от там, без поддръжката на Политическа партия и Българска социалистическа партия. Важно е, когато се виждаме на подобен вид срещи, и вие, и хората, които ни гледат, да знаят кой пази ползите на жителите. Столична община е твърдо зад финансирането на градския превоз “, продължи претендентът на за кмет на столицата.

Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска стартира с думи на признателност към КНСБ за значимата поддръжка в борбата им за дофинансиране на публичния превоз предходната година в Народно събрание. " Нямаше пари нито в постоянния бюджет за годината, нито в актуализацията. В последна сметка, с помощта на взаимните старания, на твърдата позиция, която заехте, успяхме да се преборим след 13-часово съвещание на бюджетна комисия за първата половина от нужното. След което, още веднъж дружно ръка за ръка, настоявахме за останала част. "

Той е безапелационен, че желаят това, което е издигнато дотук, да бъде надградено.

Хекимян още веднъж обърна внимание на културата в столицата: " Като млад и зает с културните действия човек, тематиката с културата в столицата ме вълнува. „ Люлин “ и „ Младост “ – хората там имат потребности, това са големи градове. Това е все едно Стара Загора или Русе. Там няма даже сцена, на която общността да се изяви. Трябва да създадем по този начин, че младежите, които имат потребност да се събират, да имат пространство, където да се изявяват. Това е вълна от нужда за другарство. Вторичният градски център, част от програмата ни, в някогашната автогара против „ Централна гара “, планираме създаване на комплекс, който да е мултифункционална постройка. Най-добре ще е София като община да има още една зала „ България “ - актустична зала, която да е доста по-голяма, място за културни събития. Такива подиуми ще подсигуряват в допълнение културно пространство.

Тъй като на вчерашната среща беше значимо за мен, че имаше и актьори, и музиканти. Трябва да мислим за повишение на заплатите на музикантите. Те ми споделиха, че вървят в чужбина и съпоставят заплащането. Казват, че се усещат добре, само че не могат да обяснят дали заплатите им са за месец или седмица. Те са същински бойци. Координацията също е извънредно значима. Би било добре да има централизирано място, което да е ясно, че няма повтаряне на събития. За обществените действия – знаете, Следствен отдел към окръжна прокуратура обезпечава превоз на хора със специфични потребности. Искаме това да се случва от едно място, с цел да може координацията да бъде оптимална ", сподели още той.

Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител се включи в разговора и акцентира: „ Трябва да си забраним ниската цена на труда да е фактор, формиращ конкурентоспособност на стопанската система ни. “

Димитров добави: „ Пазарът на труда ще постанова изпреварващо нарастване на приходите много над инфлацията. Двуцифрено нарастване на заплатите годишно няма по какъв начин да избегнем. Общинските бюджети би трябвало да адресират тази наклонност. “

„ Топлофикация “ има две неща, които сме планували като нужни за София – топлинна енергийна самостоятелност, наложително би трябвало да остане в ръцете на страната, както и налични цени и обезпечено почтено възнаграждение на работещите в сдружението. Пътят на „ Топлофикация “ е през рационализация. Чрез нови генерационни мощности, с цел да се създава 1:1 топлинна сила против електрическа. Това е истината – замяна на турбините, което ще понижи задълженията на сдружението, ще ги стопи. Знаем какви са отговорностите на „ Топлофикация “ - поради потреблението на газ, поради излъчванията. Трябва да включим и ВЕИ-та в производството, с цел да понижи потреблението на газ. Всичко това ще докара до излекуване на сдружението и превръщането му в печелившо, не обаче без помощна на страната. Общината и страната би трябвало да работят. Инвестицията би трябвало да се случи посредством кооперация сред страна и община ", разяснява Хекимян.

" ВиК инфраструктурата е обезпечена и е благосъстоятелност на общината. Когато приказваме за ВиК, има две основни думи – надзор върху активността и вложения. Гаранцията за над 600 млн. лева вложения столицата не може да го поеме. Това сдружение обаче подсигурява тези вложения и предлагането на качествена услуга. Не Со взема решение каква ще бъде цената на водата, само че ние можем да подсигуряваме контролът осъществяването на дейностите от „ Софийска вода “, сподели още той.

Георгиев разясни: " Поскъпването на водата не е правилно – 4% за идващите две години е предлагането. Ние в Общински съвет не дефинираме цената на новата, дефинира я регулаторът. Постигнатото - да се спестят 600 млн. вместо да се влагат от налозите, е да бъдат за сметка на концесионера. Продължаването на концесията, в която са обезпечени нови 670 млн. лева вложения да се създадат от най-голямата компания в света, за нас е положително управническо решение. Тези 100 км. канализация сега ги израждаме по оперативната стратегия. Това е част от наследството на Фандъкова. Останалата част - плановете ни в северните региони, в Кремиковци, в Панчарево – бяха извадени 250 млн. лева от ПВУ от държавното управление на Политическа партия. "

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР